dilluns, 1 d’abril del 2019




PROSCENIO TEATRO – LA CELESTINA

ATENEU UNIÓ – COLÒNIA GÜELL
Diumenge 31 de març de 2019



Direcció   Jone Arteagoitia
Iluminació i so   Andrea Martínez i Ferran Ràmia
Celestina   Olga Abuín
Melibea   Neus Soler
Calisto   Eduardo Méndez
Elícia    Leticia Aparicio
Areúsa   Laura Mateu
Smpronio   Pol de la Rosa
Pármeno   Toni Sánchez Macarrilla
Lucrecia   Jone Arteagoitia
Obra atribuída a Fernando de Rojas





Proscenio Teatro, grup del Prat de Llobregat que amb aquesta ha vingut tres vegades a l’Ateneu, ens ha tornat a deixar amb la boca oberta amb la seva versió de La Celestina, en la que a part de la interpretació de l’obra clàssica, també ho ha vestit amb música, dansa i un acompanyament de llums que embolcallaven l’espectacle per a fer-ne una obra d’un nivell superior.



L’obra s’ha representat al mig pati de butaques encerclat pel públic en seients a tres dels quatre costats de la sala. A l’esquena tenien l’escenari i en front la sortida d’emergència, de manera que es dirigien, majoritàriament, als que tenien al davant. Els dels laterals ho veien, podríem dir, d’una altra manera, tot i que tenien cura de repartir l’encarament i que la proximitat és un afegit a la qualitat de la representació.



Proscenio Teatro ens fa entendre que el teatre ha evolucionat i ja no es tracte d’aquelles representacions on els actors entraven i sortien constantment pels laterals de l’escenari. Ara s’ha convertit en una mena d’art total on la suma d’elements millora el resultat de l’oferta. Música, cançó, llum i fum, i també la postura dels actors i els llocs on esperen el seu torn. Tot fa una mena d’afegit que va aportant bellesa al treball que ens ofereix.



No sabem quanta gent va acudir a veure l’acte perquè el cobrament per taquilla inversa no permet fer cap recompte. Però vam estimar que ens apropàvem a la centena, cosa que per la Colònia Güell és una bona assitència. Gosaríem afirmar que a tots ens va agradar molt i ja esperem la propera vegada que tornin a l’Ateneu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada