dissabte, 27 d’abril de 2019


FESTA DE SANT JORDI

26 D'ABRIL DE 2019

GRUP TERRAGrup Terra. 26 d’abril de 2019. Dos quarts de deu del vespre. La Sala de l’Ateneu mig buida (o mig plena si les expectatives fossin  més baixes). El president de l’Ateneu puja a l’escenari, s’aturen els xiuxiuejos  del públic i engega la celebració de Sant Jordi amb el discurs de benvinguda. Que si benvinguts, que si la poesia, que si la música, que si el Grup Terra el formen el Rubén Caneiro a la guitarra i el Marçal Pàmies al violí, que si l’acte simula un viatge al món a través de les seves músiques, que si els presos polítics continuen a la presó, que si al final farem un pica-pica. I s’apaguen els llums, tots excepte els que il·luminen les dues cadires on seuran els músics i una maleta vella amb les rampoines que han arreplegat arreu del món. Comença l’hora de la veritat.Inici de l'acte


I de sobte la màgia. Abans de cada cançó ens fan un comentari, d’Argentina, de Romania, de París, d’Escòcia, del Missouri, dels jueus d’Odessa.... fins que arriben a la península entrant per Catalunya amb la Cançó del Lladre. Després el Romeiro i les Camariñas galegues. I l’Andalusia genial amb Recuerdos de la Alhambra i la Vida Breve. Silenci absolut al pati de butaques. La música fa pessigolles a la pell i l’emoció als ulls. Per no acabar amb els ulls humits Shenandoah ens parla del country americà. I ara sí, han arribat al final del viatge imaginant que la millor terra per viure i per morir és la que cadascú ha escollit per viure i per morir. Imagine s’imposa suaument, com música de fons per somiar.


Rubén Caneiro i  Marçal Pàmies 


S’obren els llums, en nom de la Junta i el de l’agraiment del públic els oferim un detall floral mentre els aplaudiments no s’aturen. Ara és l’hora del públic. Anem tots plegats a parlar a la vora de la taula on hi ha el cava i les galetes. Tots estem encara meravellats, feliços pel que hem viscut. Faig l’inventari d’assistència, cent persones em diuen, però de la Colònia no n’érem gaires. Quina llàstima que s’ho hagin deixat perdre. Passa el temps de pressa i cap a mitjanit recollim per deixar la sala endreçada.Diumenge, 27 d’abril de 2019. Deu del matí. Avui fa un dia excel·lent, assolellat, com si fos el primer dia de primavera. Quan vaig a comprar el pa la gent m’atura per felicitar-nos “Quin concert tan bonic el d’ahir”, “Que bé que ens ho vam passar”, “Us felicito, ho heu de repetir”. Penso en la gent de la Colònia que no hi van venir i s’ho van perdre. Quina llàstima. Sobretot per ells, sobretot per nosaltres.  Per nosaltres perquè quan la gent del poble no respon et desinfles, no et sents motivat per fer les coses. Per ells perquè si haguessin pogut veure la meravella d’actes com aquest s’haurien engrescat per venir altres vegades, engegant així una dinàmica Pauloviana d’acció i agraïment-que-provoca-una-nova acció i més agraïment-que provoca-més-acció.

Durant uns dels assajos 


I ja per acomiadar el resum d’aquesta festa de Sant Jordi us passo un enllaç i també l’escaleta de l’actuació.
Aquí hi podreu veure les Dances Romaneses de Béla Bartok: https://acqustic.com/listing/terra
I aquí les Camariñas: https://www.youtube.com/watch?v=SIuU4rlieR4

Final de l'acte


I l’escaleta, l’ordre de les intervencions.

INTRO TEXT MARÇAL - Text: Rubén

ALFONSINA Y EL MAR - (Música: Rubén i Marçal) Presentació Marçal Veu + Rb Guit

LiBERTANGO Text: Rubén (Música: Rubén i Marçal)

BALADA PARA Ml MUERTE - Text: Rubén (Música: Rubén i Marçal)

MORENITA DO BRASIL - Text Marçal (Música: Rubén i Marçal)

LA VIE EN ROSE - Text Marçal (Música: Rubén i Marçal)

DANCES ROMANES - Text: Rubén (Música: Rubén i Marçal)

BULGAR FROM ODESSA  - Text Marçal (Música: Rubén i Marçal)

INISHEER - Text Marçal (Música: Rubén i Marçal)

DANNY BOY -  Text Marçal (Música: Rubén i Marçal)

CANÇÓ DEL LLADRE - Text: Rubén  (música de Rubén) Text: Rubén

ROMEIRO - Text: Rubén (Música: Rubén i Marçal)

CAMARINAS - (Música: Rubén i Marçal)

RECUERDOS ALHAMBRA - Text: Rubén (música de Rubénl)

VÍDA BREVE - Text Marçal   (Música: Rubén i Marçal)

SHENANDOAH - Text Marçal (Música: Rubén i Marçal)

IMAGINE - (Música: Rubén i Marçal)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada