dimarts, 14 de setembre del 2021

 


ONZE DE SETEMBRE DE 2021
COLÒNIA GÜELL

 

Tal com hem fet cada any, excepte el 2020 l’any de la Pandèmia Mundial, l’Ateneu Unió hem celebrat la Diada Nacional amb la ballada de sardanes de la vigília, o sigui el dia 10 de setembre a les deu de la nit. La tradició fa que a la mitja part, aproximadament a les onze de la nit, oferim coca de brioix i una beguda, sigui moscatell, o una ampolla individual d’aigua, de suc de fruita o de xocolata. En teníem per a cent assistents i va anar quasi just. El poc que va sobrar es va acabar als primers moments de la repetició.

Cobla Ciutat de Terrassa


La cobla d’enguany va ser la cobla Ciutat de Terrassa, uns músics de solvència reconeguda i molt valorada pels assistents i balladores d’avui. El repertori també va ser molt agraït i com a darreres peces ens van oferir La Santa Espina, com a últim ball, i Els Segadors de comiat. Els Segadors els cantem cada any a l’acabar la vetllada i sempre hem comptat, com avui, amb la col·laboració dels músics de la cobla.




Les primeres balladores en posició


La participació va ser constant, i l’assistència satisfactòria si tenim en compte que poc abans de començar la música va ploure una mica, com un avís d’allò, que al final no va passar, però que va dissuadir a més d’un. Per si de cas, vam decidir fer-ho a dins la sala i no pas a fora a la plaça, com sempre ho fem, però això no va evitar que alguns es quedessin a casa per por de la mullena.

Els oients i els balladors expectants deixen espai per a ballar


Sigui com sigui, vam tornar a homenatjar la Diada de Catalunya de la manera que més ens plau, de manera festiva i tradicional, amb sardanes i agafant-nos de les mans. I tant de bo ho puguem  seguir fent, sense pandèmies, sense rancúnies i a ser possible en llibertat.

 

La Junta


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada