diumenge, 5 de juliol del 2009

CONFERÈNCIA 5 de juliol de 2009.




Joan Franch Batlle ens ha ofert avui la darrera conferència del cicle de l’Ateneu, amb el títol de Els estils de vida i la sostenibilitat Ecològica D’una manera precisa i entenedora ens ha parlat de la relació entre el benestar de la població (educació, sanitat…) i la despesa ecològica. Gràfiques amb fletxes de naixements i defuncions on es constata que a Europa, a diferència de la resta del món, morim més que no naixem i, malgrat això la població mundial creix sense aturador. I del cicle de l’aigua. I la radiació solar amb diferents longituts d’ona, des dels gamma fins als raig ix. I la cuota del sol en la producció dels vents locals i dels regionals. I també en el creixement dels arbres i les herbes, i on se situa la seva mitjana de despesa, entre producció i respiració. I la petjada ecològica com l’espai de territori que jo, o tu, necessito per a viure en les condicions actuals. I de com a l’Europa Occidental la petja ecològica és l’equivalent d’uns tres móns i a Amèrica més de sis móns. Meravellós. L’hauria escoltat durant hores i dies i n’hauria sortit amb un títol universitari sota el braç. Segurament.

En aquest cicle de conferències hem parlat de diversos temes i cadascuna l’hem titulat de la següent manera:

9 de novembre de 2008 Memòria Històrica per Jaume Botey
14 de desembre L’herència biològica i la conducta humana per Josep M.Masjuan i Codina
11 de gener El cervell i la consciència per Ramon Maria Nogués
8 de febrer La Xarxa de Transport a Catalunya per Angel Cebollada
17 de maig Els transgènics a l'agricultura i l'alimentació. Fotografia global i situació a Catalunya per Marina Di Masso.
5 de juliol de 2009 Els estils de vida i la sostenibilitat Ecològica per Joan Franch Batlle
Tots els conferenciants són professors de la Universitat Autònoma de Barcelona,.

Ara, amb la calor, donem per acabat el curs i, un cop passat l’istiu, ens tornarem a replantejar la conveniència de començar un nou cicle, amb els mateixos o diferents horaris, insistint en l’ampliació de temàtiques ja parlades o bé encetant nous camins de coneixement.

Per part de la Junta agraïm a la Universitat Autònoma de Barcelona les facilitats que ens ha donat per a poder celebrar aquestes conferències, també agraïm l’assistència dels públic que ens ha seguit al llarg d’aquest any, i desitgem que, mentre no retorni el temps de noves activitats, tots plegats passem un bon istiu.

Colònia Güell, 5 de juliol de 2009.

1 comentari:

  1. Conec en Joan Franch des de fa molts anys i encara sorpren per ser tan innovador i un gran pedagog. Gràcies als seus treballs i la seva infatigable recerca sempre fascina i convenç.

    Fina Bel

    ResponElimina