dilluns, 10 de maig de 2021

 
FESTA DE POESIA – ATENEU UNIÓ
Colònia Güell, 7 de maig de 2021

 

El vespre del 7 de Maig, a l’Ateneu hem propiciat un recital de  poesia ofert pel grup Veus,  format el 2013 per Montserrat Comas, Isabel Barberà, Pilar Ribera i Dolors Prenafeta, i que ja han  fet recitals a Santa Coloma de Cervelló, a la Colònia i  a Cornellà.  Ens han  ofert un repertori de Joan Margarit.


Grup VeusTambé hi ha actuat el trio musical Wieck. Aquesta formació  va néixer el 2011 al Conservatori Superior de Música del Liceu i està format per Arianna Pijoan al piano, Ana Peña al violí, Aleix Sala al violoncel. Ens han ofert música romàntica de Schubert i possiblement també de Schumann.

 

Trio Wieck


En un principi havien d’actuar només el grup Veus, però algú va intuir que llegir poesies durant una hora potser a algú se li faria pesat, i finalment es va optar per aquesta alternança entre música i poesia que, per comptes de semblar dues actuacions diferents i potser competitives, van tenir la virtut de compensar, de refrescar l’atenció del públic i contribuir a allò que en màrqueting en diuen una “suma no nul·la” on els diferents ingredients realcen la qualitat dels altres.

 


Dolors Prenafeta

Montserrat ComasAixí doncs va començar una ronda de Veus on cadascuna va llegir dues poesies triades per elles segons la seva sensibilitat. Després d’aquestes vuit poesies, s’apaguen els llums del seu costat de l’escenari i tènuament es va il·luminant la banda esquerra on el trio Wieck està a punt d’executar la seva peça. Ara era el mateix, fosca total i la llum que s’intensificava, poc a poc, al costat esquerra on hi havia el faristol. I així durant tres cicles consecutius que, tots plegats van durar una hora.


Pilar Ribera

Isabel Barberà La petició explícita de no aplaudir fins al final de l’espectacle creava una tensió inesperada, de ganes reprimides, de silenci més evident. Potser per això, o potser per la meravella de música i poesia, va propiciar l’explosió d’aplaudiments al final de l’espectacle. I va ser tot tan bonic i emocionant que dies després anunciaven a la televisió de Catalunya l’inici de la setmana de la poesia a Barcelona. O potser no hi teníem res a veure i ho haurien fet igualment, qui ho sap.


Arianna Pijoan

Aleix Sala


Ana Peña
El president de l’Ateneu, al discurs de presentació va dir també: Avui comptarem amb dos grups diferents i complementaris que ens oferiran música i poesia, que a fi de comptes potser és el mateix. En certa manera podríem dir que la música és com poesia sense lletra, o també que la poesia és música parlada. I potser va ser per aquesta similitud d’objectius que no ens van semblar dos espectacles diferents sinó una mateixa intenció compartida i aconseguida.


Veus i Trio Wieck

La poesia és una activitat molt minoritària. Però a la Colònia Güell sembla tenir un públic més que acceptable. Dos actes en quinze dies no han produït senyals de cansament, sinó que fa l’efecte que s’ha engrescat l’assistència. Si fos així seria un excel·lent senyal.


Colònia Güell, 7 de maig de 2021

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada