diumenge, 12 de novembre de 2017


COLÒNIA GÜELL, RESUM DE LA FESTA DEL CÀNCER

Dissabte 11 de novembre de 2017Dissabte dia 11 de novembre de 2017 es va celebrar a la sala del teatre de l’Ateneu Unió el sopar que cada any, des d’en fa cinc, organitza l’aecc de la Colònia Güell, amb una espectacular mobilització d’organitzadors i assistents.  En números rodons hi havia unes quaranta persones involucrades en l’organització, sigui actuant com artistes, o preparant el sopar, i assistents al sopar potser n’hi havia unes dues-centes. Aquestes xifres, si les extrapoléssim a una ciutat com Barcelona significaria que hi hauria cinquanta mil persones a l’organització i dues-centes cinquanta mil assistents al sopar.  O sigui, que percentualment parlem de xifres d’èxit absolut.

Tot esperant per començar

L’acte es va plantejar de la següent manera, mentre els assistents anaven sopant, a l’escenari s’hi plantejava un discurs consistent en una projecció de diferents vídeos de les anteriors festes, que ajudaven a rememorar  les anteriors trobades, i s’anaven interrompent per a fer actuacions en viu, de màgia, de música, d’espectacle.

La Colònia Güell en pes
Els presentadors, en Xavier Solé i en Ramon Fradera, feien broma entre ells aprofitant les filmacions de la pantalla i, també, segons l’actuació en directe que estava a punt de començar. Paral·lelament també hi havia una actuació entre les taules del públic protagonitzada per Maria Cuplé (disfressada de cupletista amb ales d’àngel) que feia broma amb els homes i les dones que sopaven.
Va obrir l’acte el discurs gravat en vídeo de la presidenta de l’associació, Isabel Almoril,  des de Bali, a la llunyana Indonèsia.  I Seguidament va intervenir el mag Domingo fent un número de màgia humorística amb una nena voluntària del públic.

El Mag Domingo


Seguidament el cantant Arnau, de Molins de Rei, ens va cantar acompanyat amb la guitarra la cançó Ojos de cielo. I abans i després abaixaven i apujaven el taló, mentre els presentadors sortien a fer broma i a presentar el proper vídeo que precedia cada actuació.

L'Arnau de Molins


Meno Marien i José Viejo ens van oferir un concert de guitarra i saxo de professionals, i encara van improvisar una nova peça, Garota d’Ipanema, acompanyats per Esther Lozano. Qualitat suprema.Després del vídeo corresponent, en Xavi, el Mateu i el Ramon van fer un gag sobre una conversa en un urinari. Alejandra, en solitari, va acompanyar amb les castanyoles, una música flamenca.

Meno,José i Esther

Alejandra


Ara, els organitzadors ens van proposar un joc divertit, el joc de la mitja taronja o la mitja llimona. Van escollir quatre parelles entre el públic, van fer pujar els homes a l’escenari mentre que les seves parelles es quedaven a baix. Quan es va alçar el teló un parell de pams, s’hi veia sis parelles de cames, les dels seus homes i dues més que eren per a complicar la juguesca. Ara elles havien d’endevinar quines corresponien als seus homes. Després eren elles les que havien d’endevinar les preguntes que havien respost abans els homes: quina era la seva, la de la dona, sèrie preferida, a quin lloc es van fer el primer petó, quan van tenir la darrera baralla.
El moment de la dança


I per acabar la primera part, Marta, Yalza, Andrea i Abril ens van oferir un ball. A l’entremig, la doctora Gironell ens va oferir una conferència sobre els treballs d’investigació en la lluita contra el càncer que ella, amb la resta de l’equip, estan portant a terme en el camp de la detecció precoç del càncer de còlon,.

Doctora Gironell

Ara es realitza el sorteig, i la primera actuació posterior va a càrrec de dones del casal d’avis en que es representa una xerrada a quatre veus titulada Safareig als balcons. 

Dones del Casal d'avis de la Colònia Güell


Esther Lozano surt a cantar dues cançons, la primera My Way, preciosa. Però en la segona All of me, es produeix una avaria al dispositiu de música que impedeix que pugui cantar. No hi fa res.

Esther Lozano


El Toni Roselló i l’Estela fan una paròdia del Freddie Mercury i Montserrat Caballé durant les Olimpíades de Barcelona, molt espectacular, amb castell de focs inclosos (naturalment projectats a la pantalla).

El Toni i l'Estela


I el Xavi i el Ramon fan un Gag realment espectacular, on mitjançant un truc de titelles simulen el ball d’un nan. I el Jaume Vicenç i en Dani ens oferiran el Gag d’un fakir. 

El Xavi i el Ramon


Jaume Vicenç i el Dani

La Montse López, amb el Ramon, el Toni i el Jordi Elias fan una paròdia de la baixada d’escales de la Mari Sanpere. I per acabar, les dones del Casal d’avis actuen amb la música de la Trinca, Com el Far West no hi ha res.

Dones del Casal d'avis de la Colònia Güell
La festa havia de començar a les nou però va començar amb un retard d’una mitja hora. Ara eren les dues i la gent, bé que satisfeta, estava cansada per les quatre hores llargues d’espectacles continuats. Però tot i així encara hi havia esma per endreçar la sala, recollir les taules, endreçar cadires i passar l’escombra. Realment envejable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada