dilluns, 29 de febrer de 2016


PRESENTACIÓ DEL GRUP DE TEATRE DE L'ATENEU

EL FONTOVA TEATRE


Aquest diumenge, 28 de febrer, s'ha presentat el grup de teatre de l'Ateneu, amb un èxit total de públic assitent.

Transcrivim el discurs del president de l'Ateneu que va obrir l'acte.Hola, benvinguts a aquesta tarda de teatre en la que esperem que us ho passeu molt bé.

Avui veureu dues obres curtes, una més curta, l'altra no tant. I el motiu d´aquestes dues obres és presentar-vos el grup de teatre de l'Ateneu, el Fontova Teatre, amb el qual intentarem una programació estable  durant l'any, amb obres pròpies i per intercanvi amb  altres companyies de la Federació de Teatre Amateur de Catalunya.

La Junta de l'Ateneu fa temps que tenim la intenció de portar el teatre a casa nostra, i vam pensar que la millor manera de fer-ho era amb un grup propi.

Potser us preguntareu el per què d'aquesta dèria  pel teatre, i  us ho contestaré amb una sola paraula, CULTURA, per què el teatre és Cultura.

Però si em pregunteu què és la Cultura ja em serà més difícil d'explicar. Mireu, per fer-ho entenedor us diré que la Cultura és l'aliment dels àngels.  Les persones estem formades per una part física, i per una part inexplicable feta de somnis i de preguntes. Tots trobem ben natural que la part física s’ha d’alimentar, amb cigrons o amb pa amb tomàquet. Doncs tingueu-ho ben present, també ens cal alimentar aquesta part màgica que fa que ens assemblem a Déu. Perquè així, amb aquest equilibri entre la terra i l'aire aconseguirem aquella llum interior de l'alegria.

Alguns pensareu si el teatre sempre és cultura, i jo us diria que sí. Però de la mateixa manera  que hi ha pernil salat i pernil de pota negra, també hi ha teatre mediocre i n'hi ha de genial. I el que sí que té el teatre és que sempre és original, sempre és diferent d'un dia a l'altre depenent d'infinitat de coses sense importància que fan que un dia tot surti bé i vet aquí que un altre potser tot surti de cap per vall.

També us voldria dir que si entre el públic hi ha algú que volgués participar amb el grup de teatre hi serà benvingut. Tothom hi té un lloc, des dels que fan d’actors fins els que fan els decorats. És molt probable que alguns se’n desdiguin perquè van molt atabalats  pels mal de caps de la feina de cada dia. Penseu que és ben al contrari, i que el fer teatre és una eina per desemboirar els neguits i per reomplir els dipòsits d’energia que hem buidat durant el dia. 

Al teatre, abans de la representació hi ha una gent que es passa hores i hores d'assajos per agafar seguretat, hi ha gent que treballa amb bambolines, hi ha tècnics de so i de llum, fins i tot hi ha gent que sap cosir i els que saben pentinar o maquillar. Però hi ha una persona sense la qual el teatre no aconseguiria mai els nivells de conjunt i fins i tot de perfecció. Parlo naturalment del director. Ell és qui ens corregeix el ritme i el gest, qui ens diu quan hem d'exagerar o dissimular una postura, qui allarga o escurça una escena. En resum, ell és el responsable principal si l'obra us agrada. En canvi, si alguna cosa surt malament creieu-me, normalment o és culpa dels actors, o del que fa anar els llums, o d'algun accident inesperat.

I ja no m'allargo més. Us presento al nostre director, Manuel Llorente, que us adreçarà unes paraules.


UN MOMENT DEL DISCURS

UNA FIESTA PARTICULAR

IMATGES DECLARACIÓ UNIVERSAL DELS DRETS TERRÍCOLES
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada