dilluns, 4 de juliol de 2011

FESTA MAJOR 2011 - 1, 2 i 3 de juliol


Enguany la Festa Major ha vingut embolicada amb les protestes per a què no ens tanquin el nostre servei metge i la Colònia s’ha omplert de llençols amb inscripcions demanant el seu manteniment. Abans, durant i després dels dies de la festa els actes de lluita han sigut constants: assemblees a l’Ateneu, manifestacions amb talls de la carretera i ocupació del local del metge, han sigut els actes més visibles. El dia del pregó, Soledad Balagueró va mencionar la nostra lluita i ens va encoratjar a perseverar fins la victòria. Els geganters van aturar la seva cercavila al davant del local del metge i cada colla hi va fer un ball en homenatge a les persones que l’estaven ocupant. Al balcó de l’Ateneu hi presidia la pancarta amb la inscripció ”No tanqueu cents anys de consultori mèdic”.
Els actes van ser concorreguts i veïns i visitants van participar amb entussiasme. L’Ateneu vam organitzar, com ja és habitual, la marató de country, les sardanes (amb la Cobla Ciutat de Mataró), la cercavila de les colles de gegants de la Federació del Baix Llobregat, i l’exhibició de ioga Iyengar i Tai-Txi. De tots aquests actes, nosaltres, els participants i els espectadors en vam quedar ben satisfets.
A la Colònia no estem acostumats a veure places i carrers tot plens de gent, i ens omple de goig aquesta sensació d’èxit. Ens fa pensar que alguna cosa fem ben feta. Allà on no hi arriben els diners ho suplim amb voluntariat i és un orgull veure com s’incorporen a l’organització successives generacions de veïns de la Colònia. En l’acte de la colla dels diables i també tancant la desfilada dels gegants, el grup d’infants timbalers van ser la promesa de futur de la nostra Festa Major.
Ara que la festa s’ha acabat continua la lluita pels nostres drets a l’atenció sanitària. La festa ens uneix en el ball i l’alegria. La unió és imprescindible per a guanyar el combat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada