dimecres, 16 de juny del 2010

FESTA MAJOR 2010. Segona Part

La Festa Major d’enguany ha sigut molt bonica, senzilla vista amb ulls de ciutat gran, però plena d’actes i de gent, i amb aquella emotivitat de les festes casolanes.

Tot va començar el dissabte dia cinc amb el country i la butifarrada. Hi havia molta gent, s’hi estava bé al carrer i s’hi respirava una felicitat antiga, de les diversions d’abans. L’indemà va ser el temps del Ball de Saló, de la Dança del Ventre, espectaculars tots dos, i del teatre dens i emotiu.

Divendres passat, dia onze, el sopar al carrer i el ball posterior. El pregó a càrrec del futbol de la Colònia, en commemoració del seu centenari. Unes vuit-centes persones a la plaça (el recompte era fàcil perquè tantes cadires tants culs).


(Divendres 11 de juny- Ball a la Plaça després del sopar)

Dissabte el bany d’escuma, inesperadament va fer calor i la canalla (i els pares i els avis) van poder disfrutar de l’acte. Un parell de conjunts del poble van posar ritme als crits i a les rialles. Mentrestant les colles de puntaires omplien la sala del teatre de l’Ateneu. I al Camet els caballitos per la canalla.

(Dissabte 12 de juny - El bany d'escuma. Els nens estan a sota)


(Dissabte 12 de juny - Conjunt d'animació al bany d'escuma)



(Dissabte 12 de juny - Trobada de puntaires)

A les set de la tarda sardanes amb la Cobla Sabadell


(Dissabte 12 de juny - Sardanes a la Plaça)

Seguidament l’Esbart Sant Martí de Torrelles, que alguns diuen que va ser l’acte més bonic de la festa. Van ballar diversos balls i el darrer va ser el Ball de Gitanes de Rubí.

(Dissabte 12 de juny - Esbart Sant Martí de Torrelles)

Mitja hora per sopar i s’engegava el correfoc. Un cercle de timbalers, podríem dir que professionals, convocava el poble a la festa del foc, i entre aquests s’hi van posar els nens de cinc a deu anys que havien fet el curset a l’Ateneu. Us he de confessar que em vaig emocionar de veure’ls tocar amb aquella convicció. Després es va omplir el poble (no costa gaire omplir el nostre poble) de fum, de foc i d’explossions, i de jovent saltant i corrent. I a l’acabar, tots a la plaça a la discoteca jove, que segons em van explicar no va acabar fins a les sis del dematí.


(Dissabte 12 de juny - Primera actuació oficial del timbalers infantils)

(Dissabte 12 de juny - El correfoc. Diables de Torrelles de Llobregat)


(Diumenge 13 de juny - Moments abans de començar el campionat d'escacs)

Diumenge geganters, impressionant. Dotze colles, unes dues-centes persones implicades en l’organització, i la canalla del poble al seu darrera. Mentrestant, a Sant Lluís, el campionat social d’escacs, gran participació, gran concentració i un silenci contrastant amb la resta de poble.

A la vora la una va acabar la cercavila de geganters, van plantar al davant l’Ateneu, van ballar, van fer concert de gralles i finalment van entrar a la sala del teatre a escoltar la benvinguda del Regidor de Cultura, a rebre un petit regal recordatori a cada colla i a fer el vermut per refer-se de la calorada.


(Diumenge 13 de juny - Ball de gegants amb la música dels grallers)


(Diumenge 13 de juny - Plantada de gegants a la plaça Joan Güell)

(Diumenge 13 de juny - Parlament de'n Gerard Segú, Regidor de Cultura de l'Ajuntament. A cada costat, Lluís Montfort president de la Federació de Colles Geganteres del Baix Llobregat i Aleix Font, president de l'Ateneu)

(Mostra del regal a les colles geganteres. Representen el Roc i la Coloma, Gegants de Santa Coloma de Cervelló)

A la tarda el concurs de truites i mentre el jurat deliberava, l’exhibició dels cursos de l’Ateneu de Tai-Txi i Ioga Ihengar, l’entrega de premis de concurs de truites i el sopar en taules i cadires instalades al davant de l’Ateneu. Seguidament el circ que va agradar molt i cap a les onze el castell de focs, senzill però adecuat a les proporcions de la Colònia. A les dotze a dormir.


(Diumenge 13 de juny - Intervenció del Jurat del concurs de truites)


(Diumenge 13 de juny - Exhibició de Tai-Txi)

(Diumenge 13 de juny - Exhibició de Ioga Iyengar)

(Diumenge 13 de juny - exhibició de ioga infantil)

(Diumenge 13 de juny - actuació del circ)


Hi va haver molta gent i els actes van ser de categoria. On no hi va arribar el pressupost i va arribar la colaboració dels veïns de la Colònia i entre tot plegat va fer que a l’anar a dormir ens sentíssim satisfets de la nostra Festa Major.
========================================

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada