diumenge, 27 de juny del 2010

CONFERÈNCIA 4 DE JULIOL DE 2010

DIUMENGE 4 DE JULIOL DE 2010
A les 12 del migdia

A la Sala de Lectura

CONFERÈNCIA

Tema:
L’APRENENTATGE DE SER GRANS
Nous hàbits i costums

Conferenciant:Professora: Maria Pia Barenys


En una societat com la nostra on el col·lectiu de gent gran es va ampliant a ulls vista, aquest és un tema de primeríssima actualitat. En un poble com el nostre, paradigme de la situació del nostre país, aquest és un tema que havíem de proposar.

CONVOCATÒRIA D'ASSEMBLEA

DISSABTE 3 DE JULIOL DE 2010
A les 17,30 en primera convocatòria
A les 18 h. en segona convocatòria

A la Sala de Lectura

ASSEMBLEA

Lectura i aprovació de l’acta de la darrera assemblea.
Aprovació de l’estat de comptes
Explicació de les Obres
Exposició del que s’ha fet durant l’exercici
Aprovació de Pressupost
Exposició de projectes
Precs i preguntes

dimecres, 16 de juny del 2010

FESTA MAJOR 2010. Segona Part

La Festa Major d’enguany ha sigut molt bonica, senzilla vista amb ulls de ciutat gran, però plena d’actes i de gent, i amb aquella emotivitat de les festes casolanes.

Tot va començar el dissabte dia cinc amb el country i la butifarrada. Hi havia molta gent, s’hi estava bé al carrer i s’hi respirava una felicitat antiga, de les diversions d’abans. L’indemà va ser el temps del Ball de Saló, de la Dança del Ventre, espectaculars tots dos, i del teatre dens i emotiu.

Divendres passat, dia onze, el sopar al carrer i el ball posterior. El pregó a càrrec del futbol de la Colònia, en commemoració del seu centenari. Unes vuit-centes persones a la plaça (el recompte era fàcil perquè tantes cadires tants culs).


(Divendres 11 de juny- Ball a la Plaça després del sopar)

Dissabte el bany d’escuma, inesperadament va fer calor i la canalla (i els pares i els avis) van poder disfrutar de l’acte. Un parell de conjunts del poble van posar ritme als crits i a les rialles. Mentrestant les colles de puntaires omplien la sala del teatre de l’Ateneu. I al Camet els caballitos per la canalla.

(Dissabte 12 de juny - El bany d'escuma. Els nens estan a sota)


(Dissabte 12 de juny - Conjunt d'animació al bany d'escuma)



(Dissabte 12 de juny - Trobada de puntaires)

A les set de la tarda sardanes amb la Cobla Sabadell


(Dissabte 12 de juny - Sardanes a la Plaça)

Seguidament l’Esbart Sant Martí de Torrelles, que alguns diuen que va ser l’acte més bonic de la festa. Van ballar diversos balls i el darrer va ser el Ball de Gitanes de Rubí.

(Dissabte 12 de juny - Esbart Sant Martí de Torrelles)

Mitja hora per sopar i s’engegava el correfoc. Un cercle de timbalers, podríem dir que professionals, convocava el poble a la festa del foc, i entre aquests s’hi van posar els nens de cinc a deu anys que havien fet el curset a l’Ateneu. Us he de confessar que em vaig emocionar de veure’ls tocar amb aquella convicció. Després es va omplir el poble (no costa gaire omplir el nostre poble) de fum, de foc i d’explossions, i de jovent saltant i corrent. I a l’acabar, tots a la plaça a la discoteca jove, que segons em van explicar no va acabar fins a les sis del dematí.


(Dissabte 12 de juny - Primera actuació oficial del timbalers infantils)

(Dissabte 12 de juny - El correfoc. Diables de Torrelles de Llobregat)


(Diumenge 13 de juny - Moments abans de començar el campionat d'escacs)

Diumenge geganters, impressionant. Dotze colles, unes dues-centes persones implicades en l’organització, i la canalla del poble al seu darrera. Mentrestant, a Sant Lluís, el campionat social d’escacs, gran participació, gran concentració i un silenci contrastant amb la resta de poble.

A la vora la una va acabar la cercavila de geganters, van plantar al davant l’Ateneu, van ballar, van fer concert de gralles i finalment van entrar a la sala del teatre a escoltar la benvinguda del Regidor de Cultura, a rebre un petit regal recordatori a cada colla i a fer el vermut per refer-se de la calorada.


(Diumenge 13 de juny - Ball de gegants amb la música dels grallers)


(Diumenge 13 de juny - Plantada de gegants a la plaça Joan Güell)

(Diumenge 13 de juny - Parlament de'n Gerard Segú, Regidor de Cultura de l'Ajuntament. A cada costat, Lluís Montfort president de la Federació de Colles Geganteres del Baix Llobregat i Aleix Font, president de l'Ateneu)

(Mostra del regal a les colles geganteres. Representen el Roc i la Coloma, Gegants de Santa Coloma de Cervelló)

A la tarda el concurs de truites i mentre el jurat deliberava, l’exhibició dels cursos de l’Ateneu de Tai-Txi i Ioga Ihengar, l’entrega de premis de concurs de truites i el sopar en taules i cadires instalades al davant de l’Ateneu. Seguidament el circ que va agradar molt i cap a les onze el castell de focs, senzill però adecuat a les proporcions de la Colònia. A les dotze a dormir.


(Diumenge 13 de juny - Intervenció del Jurat del concurs de truites)


(Diumenge 13 de juny - Exhibició de Tai-Txi)

(Diumenge 13 de juny - Exhibició de Ioga Iyengar)

(Diumenge 13 de juny - exhibició de ioga infantil)

(Diumenge 13 de juny - actuació del circ)


Hi va haver molta gent i els actes van ser de categoria. On no hi va arribar el pressupost i va arribar la colaboració dels veïns de la Colònia i entre tot plegat va fer que a l’anar a dormir ens sentíssim satisfets de la nostra Festa Major.
========================================

dimecres, 9 de juny del 2010

FESTA MAJOR. Primera Part.


Ja hem celebrat els actes avançats de la Festa Major, l’anticip del que vindrà i creiem que el tast ha sigut satisfactori.

El dissabte dia cinc de juny hi va haver la marató de country amb una gran participació d’amics vinguts d’arreu de Catalunya, Berguedà, Maresme, Vallès, Barcelonès, Garraf, Penedès, Osona i, naturalment Baix Llobregat. No en vam fer un recompte un a un, però així per sobre vam calcular que superàvem els dos-cents i ens acostàvem als tres-cents. De sis a nou vam ballar més de cinquanta balls i el bon dia i la calor van impedir que ningú els ballés tots perquè s’hauría deshidratat.

A partir de les nou va començar la butifarrada organitzada pel Club d’Escacs de la Colònia. Tota la banda sud de la plaça ocupada i una part de l’altre costat. Les tres-centes cadires que ens va facilitat l’Ajuntament, totes ocupades i en vam utilitzar una bona quantitat de l’Ateneu. Quatre-centes botifarres servides. Tot són xifres que parlen d’èxit de participació. L’organització va ser impecable i no hi va haver cues a l’hora de servir ni nervis a l’hora de recollir. A la vora les dotze ningú diria que feia poc allò era una efervescència de converses i rialles. I feia una fresca reconfortant de nit d’istiu.

(Dissabte 5 de juny)

Diumenge es va llevar plovent i això va fer suspendre les Titelles que es feien a l’aire lliure. Cal aclarir que la Sala de l’Ateneu, que normalment és el refugi en cas de pluja, estava ocupat per una celebració que s’havia de fer al pati de l’Ateneu i s’hi van haver d’eixoplugar.

A les sis de la tarda es van obrir les portes per l’exhibició de balls organitzat per l’Ateneu. Las Tríadas, les tres noies professores de l’escola de Dança del Ventre de l’Ateneu, van obrir l’acte amb el ball “Danza de velos y velas” i el públic es queda estupefacte, ensizat. Prenen el relleu l’Adrià i la Maria, de Manresa, Campions d’Espanya infantils en el campionat celebrat a Mallorca el 2009 i altre cop Campions d’Espanya en el campionat d’enguany a Castelldefels. Comencen amb una samba, segueixen amb un Txa-Txa-Txà i a continuació una Rumba Bolero. Els entesos en balls de saló no poden contenir els aplaudiments i la resta de mortals ens adonem que per alguna cosa són els campions. Tornen les Tríades i ballen “Danza de Alas de Isis” i sedueixen al públic de manera unànime. Acaben l’exhibició la parella de Manresa amb dos balls del repertori llatí, un Pas Doble i un Jive, altrament anomenat Rock and Roll. Els entreguem un ram de flors als cinc actors entre els aplaudiments del públic i tenim la sensació que hem assistit a una demostració de primera categoria.



(Diumenge 6 de juny - Exhibició Ball de Salò. L'Adrià i la Maria)


(Diumenge 6 de juny - Exhibició Dança del Ventre. Les Dríadas)


A quarts de vuit comença l’obra de teatre Hablemos a Calzón Quitado de la companyia Los Alquimistas. Ja ho vam explicar la primera vegada que van actuar, la història ens relata l’opressió familiar a un noi de vint-i.trés anys, l’educació i l’alliberament que li aporta la coneixença d’un amic i al final, quan fa fora al seu pare, la llibertat guanyada i el pànic de sentir-se l´unic responsable de la seva vida. Aquesta narració i les connotacions amb l’opressió de les nacions, la revolució i l’obtenció de la llibertat, en fan una obra tendra i vibrant, suggeridora i carregada de missatges. Al final, quan malgrat la llibertat, l’enyorança d’antics costums ens parla de sentiments i de solitut, el silenci es pot tallar i les llàgrimes pressionen aflorar. Els que no l’havien vista s’emocionen, i els que la vam poder veure quan la van estrenar també a la Colònia, ens tornem a impressionar. En sentirem a parlar d’aquesta obra. Tenim la impressió que és fàcil ser profeta quan s’ha vist allò que hem vist.

(Diumenge 6 de juny - Los Alquimistas a Hablemos a Calzón Quitado)


Amb aquest acte es va cloure la primera part de la Festa Major i, sincerament, creiem que s’ha passat amb nota alta. I encara ha d’arribar el més important.