dijous, 17 de juny del 2021

FESTA MAJOR DE LA COLÒNIA 2021

 

Programa de la Festa Major 2021


L’Ateneu som una de les Entitats que formen la Comissió de la Festa Major de la Colònia Güell, que col·laborem amb l’Ajuntament per organitzar els actes festius d’aquests dies. Això pressuposa diverses coses, en primer lloc aportar alguna proposta per omplir les hores dels dies que dura la celebració; també comporta tenir una mirada global per coordinar i encabir tots els actes de manera que no es trepitgin un amb els altres i facilitar així l’assistència a tots ells sense haver de renunciar a cap. I finalment també suposa assistir a les reunions, les moltes reunions on s’exposen les propostes, on s’expliquen anècdotes, on s’aporten solucions i també on es parla de pressupostos i ajudes que facilita l’Ajuntament. Des de la pandèmia que aquestes reunions han sigut sempre telemàtiques amb la problemàtica que això comporta i amb l’aversió d’alguns a internet.

 

Guanyadors del guarniments de balcons

Després de moltes converses, de moltes idees, d’algunes innovacions, al final, quasi sempre s’acaba fent el mateix que l’any passat. Les representants de l’Ajuntament, que ja en saben molt, acostumen a portar una còpia d’allò que es va fer la darrera vegada (l’any passat no compta, perquè no es va fer  res que signifiqués assistència de públic) i acostumem a puntejar actes i organitzadors: A veure...... els de l’Ateneu fareu les sardanes? I llavors concretem l’hora, el lloc, inclús podria ser que el preu de la cobla si se sap. Els de..... Toquikitoqui, fareu la cercavila? I expliquen les variacions que preveuen i els horaris més convenients. I d’aquesta manera en va resultar un programa més o menys així:




 Primera pàgina: Festa Major Colònia Güell, 3, 10, 11, 12, 13, 10 juny 2021. Organitzen Comissió de la Festa Major de la Colònia Güell. Agrupament Escolta i Guia Joan I, Associació de la Gent Gran de la Colònia Güell. Associació La Colònia Modernista, Associació La Txaranga de la Colònia Güell, Associació per la Conservació de la Colònia Güell, Associació Toquikitoqui, Ateneu Unió, Colla Drac i Diables de la Colònia Güell, Grup de Puntaires de la Colònia Güell, Juguem Tots.

 

Segona Pàgina.

Dijous 3 de juny. 21h al pati de l’antiga escola, Cinema a la Fresca.

Dijous, 10 de juny, 21 hores, al pati de l’antiga escola, cinema a la fresca.

Divendres, 11 de juny, 12 h, a l’església de la Colònia Güell. Missa en Honor del Sagrat Cor.

19 h, pregó de Festa Major a càrrec de l’Alcaldessa Anna Martínez Almoril i l’alumnat de 6è de primària de l’Escola Colònia Güell.

Atorgament del premi del 2n concurs de balcons i finestres 2021.

20,30, a la plaça Anselm Clavé, Concert de Música de Versions.

Tot seguit, Cercavila de la Txaranga de la Colònia Güell (sense seguici)


El circ
 

Tercera pàgina.

Dissabte 12 de juny

11h Despertada popular amb la Txaranga

12h. A la plaça d’Anselm Clavé: espectacles de circ.

17h. A l’Ateneu Unió: Havaneres amb el grup La Vella Lola.

19h. A la plaça Joan Güell. Audició i ballada de sardanes amb la Cobla Principal de Terrassa i en acabat, repartiment de coca a càrrec de l’Associació la Colònia Modernista.

21h. Al pati de Sant Lluís. Botifarrada per emportar.

22h. A la Plaça Joan Güell (error, era la plaça d’Anselm Clavé). Monòleg de Teatre Sobre Rodes, amb Julen Axpe i Borja Nicolau.


Concert de Música amb el Quintet Casals


Quarta Pàgina.

Diumenge 13 de juny. 10 hores. Despertada Popular amb Toquikitoqui Batucada.

18 h. A l’Ateneu Unió. Teatre “Fum, Fum, Fum”

19,30 h. A la plaça Anselm Clavé. Musical infantil “Mediterrània”

22 h. Castell de foc enlairat (no ho especifica però és al Terraplé)

 

Dissabte 19 de juny

D’11 a 14 h. Al pati de l’antiga escola. Jornada Cautural (no és un error, perquè fa referència al Cau). Actes culturals.

19h. A l’Ateneu Unió. Teatre Juvenil musical “La plaça del sac”. A càrrec dels alumnes del curs de teatre de la Societat Recreativa. Direcció: Josep Sàbat.


L'Anna Martínez ens diu adéu

 

Cinquena Pàgina: l’alcaldessa sortint, Ana Martínez,  fa l’elogi de la festa.

L’alcalde entrant, Jordi Bartolomés, fa també la seva lloança de la festa.

 

Sisena Pàgina. Exposició. Puntes i labors de la gent Gran. A la capella del casal de les monges.

2n. Concurs de Guarniments de balcons i finestres (que finalment el Jurat va decidir canviar les regles del joc i van atorgar el premi a la part baixa del carrer Malvehy perquè havien penjat tires de serrells de paper d’una banda a l’altre del carrer)

 

Havaneres

Nota per a la reserva d’entrades: Les reserves d’entrades per a tots els actes es realitzaran a través de la web d’Entràpolis.... etc. També s’advertia de les mesures sanitàries d’aforament, Distància, mascareta i higiene de mans (es refereix a empastifar-se d’aquell gel obligatori a tot arreu)

 

En tots els actes, excepte la missa, hi havia la noteta advertint de la necessitat de reservar lloc a Entràpolis (http://entrapol.is/....) per complir les exigències de control i aforament del Procicat.

 

I aquí s’acaba el programa de la primera Festa Major des de la Pandèmia.


Jordi Bartolomé, nou alcalde de Santa Coloma


Dit això, deixeu que des de la nostra humil aportació a la festa del poble, fem apologia dels actes que hem organitzat:

 

Ballada de sardanes

Audició i ballada de sardanes, A la plaça Joan Güell a les set de la tarda, amb la Cobla Principal de Terrassa. Enguany la ballada de sardanes va tenir un què de cosa nova, un sentiment d’obrir camí, i l’assistència va ser considerable, tan d’oients (que reservaven lloc en llista a part) com de balladors. Feina van tenir els encarregats per fer complir els manaments de les autoritats,  fent desfer rotllanes per no sobrepassar el nombre màxim de sis balladores per rotllana. La cobla era de les que feien salivera i més d’un assistent hi va acudir cridat per la seva anomenada. Entre la calor i l’esma, els balladors que ho van ballar tot van cremar les calories de tota la setmana.

 

Fum, Fum, Fum - Companyia Triangle Teatre

Teatre “Fum, Fum, Fum”. A l’Ateneu Unió, a les 6 de la tarda. El teatre, diguin el que diguin, fa Festa Major i la seva assitència és cosa obligada per totes aquelles persones que estimen el poble i no compten amb cap impediment inexcusable. Si més no, abans era així. I és per aquest sentiment que cada any portem una obra a la diada, enguany amb la Companyia Triangle del Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà, màxima categoria a la comarca, ja ho veieu. Fum, Fum, Fum, és un vodevil d’aquells de portes que s’obren i es tanquen, amb tres candidates i dos candidats i mig, perquè n’hi ha un que em sembla que ara encara no se n’ha acabat d’assabentar. En això del teatre de la Festa Major al món hi ha dos grups d’opinió, els que consideren que en aquest dia assenyalat l’obra ha de fer riure (són el 98,7 per cent) i els que diuen que de cap manera, que tal com està la vida, la Festa Major és un bon dia per a sembrar missatge i conscienciar aquests caps d’olla que només pensem en riure (són sis persones al Baix Llobregat, però per ser generosos els concedim l’1,3% de la població mundial).

 

Els focs de fi de festa

Encara queda un acte sota el nostre patrocini, però al ser lluny dels dies assenyalats i per tractar-se dels alumnes del curs de teatre, potser s’enquadra més en la categoria dels fi de curs que normalment s’escauen en aquestes èpoques.

 

Els altres actes van ser lluïts i amb un públic militant. Caldria ressaltar el Castell de focs del fi de festa, generós i brillant, un dels més aconseguits dels darrers anys i que va tancar amb el repicó solemne d’aquesta festa històrica, la primera des de la Còvid.

 

Colònia Güell, 17 de jun de 2021

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada