diumenge, 28 de març del 2010

TEATRE. 26 de març de 2010.

HABLEMOS A CALZÓN QUITADO

Les revolucions són necessàries perquè avanci la Història. Encara que a vegades, la revolució sigui una cosa tant senzilla com la Polaca, tu i el silenci. I el descubriment d’una pell tant blanca.

A vegades no hi ha fronteres entre la història de la civilització i les relacions privades de dins de les famílies. A vegades és dolorós fer-se gran. Un relat sobre el poder i la dependència i el gran desconsol de la llibertat tot just guanyada.

Aquest cap de setmana hem tingut el privilegi d’assistir a la Colònia, a la representació d’una obra d’art. “Hablemos a calzón quitado” (que ho podríem traduir com a “parlem clar i català”) és una de les millors obres de teatre que he vist mai. Vicenç Gomis, Chistian Talavera, Martín Serna, són actors. Perquè són capaços de conduir-nos pels íntims camins del creixement de les persones i les naciones.

Des de l’Ateneu de la Colònia no podem sinó donar les gràcies al grup Los Alquimistas per haver-nos donat el sorprenent regal de ser els primers de veure aquesta gran obra.

1 comentari:

  1. Ahir veure la representació de l'obra. Sota el meu parer, el missatge, els actors, l'entorn minimalista, etc. commouen l'espectador i fan pensar sobre els models socials i la nostra manera de relacionar-nos tant a nivell familiar, com a més gran escala, a nivell polític. Gràcies a la companyia per deixar-nos-en gaudir de la primícia i moltes felicitats una altra vegada als actors !

    ResponElimina